Cazurile femeilor care vor să-şi mănânce placenta după ce nasc atrag atenţia presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O jurnalistă de la o revistă americană a găsit mai multe cazuri de femei care au decis să-şi mănânce placenta după naştere.

Jennifer Meyer, o femeie de 28 de ani din New York, şi-a deschis o afacere ieşită din comun. Aceasta găteşte placentele proaspetelor mămici care vor să le mănânce, convinse fiind că au efecte miraculoase asupra sănătăţii.

Jennifer Hughes, de pildă, şi-a primit placenta la 10 minute după ce a născut, pe 31 martie. Aceasta avea un diametru de aproximativ 23 de centimetri şi cântărea 700 de grame. Proaspăta mămică s-a adresat lui Meyer care a ridicat placenta de la spital şi a transportat-o până acasă la familia Hughes unde a gătit-o timp de două zile, scrie New York Magazine.

Se crede că placenta ar putea ajuta la atenuarea depresiei postnatale, la sporirea producţiei de lapte matern, la tonifierea uterină şi la recâştigarea unor nutrienţi pierduţi pe perioada sarcinii, însă niciun studiu realizat până acum nu a fost concludent.

În mod normal, placentele sunt considerate deşeuri medicale, fiind colectate şi incinerate. Însă, cazuri de mame care au vrut să-şi mănânce placenta au mai fost întâlnite în SUA, unde presa a relatat despre mai multe situaţii în care spitalele au refuzat să predea placenta pacientelor. Potrivit reglementărilor din unele state americane, medicii sunt obligaţi să dea placenta dacă pacientul insistă să o ia acasă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite