Cât de mult a scăzut poluarea în marile oraşe în timpul pandemiei de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandemia de coronavirus a afectat populaţia întregii planete. Oamenii stau în casă, iar în tot acest timp nivelul concentraţiilor de dioxid de azot, a scăzut semnificativ. Imaginile au fost surprinse cu ajutorul satelitului Copernicus Sentinel, ce aparţine Agenţiei Spaţiale Europene (ASE).

Cele mai noi date furnizate de satelitul celor de la ASE arată scăderi foarte mari ale poluării din cele mai mari oraşe europene şi nu numai, relatează Digi24.

Acest lucru se datorează în cea mai mare parte reducerii numărului de autovehicule de pe şosele, ce au fost restricţionate prin măsurile de carantină impuse de autorităţile din întreaga lume.

„Noile imagini arată în mod clar reducerea drastică a concentraţiilor de dioxid de azot deasupra principalelor oraşe europene, în special Milano, Paris sau Madrid. Datele prezintă aceste concentraţii, înregistrate în perioada 14-25 martie 2020, comparativ cu cele din aceeaşi perioadă a anului trecut”, se arată în documentul publicat de Agenţia Spaţială Europeană.

Imagine indisponibilă

 Odată cu impunerea carantinei din cele mai mari oraşe europene, au scăzut dramatic transporturile aeriene şi traficul rutier. 

În Barcelona, nivelul dioxidului de carbon din aer a scăzut cu 40% în decurs de o săptămână şi cu 55% comparativ cu anul trecut. În capitala Spaniei, nivelul dioxidului de carbon a scăzut cu până la 56% de la o săptămână la alta. 

La Milano, concetraţia poluanţiilor atmosferici a scăzut cu 24%, comparativ cu datele furnizate în ultimele două luni. Comparativ cu această perioadă a anului trecut, datele arată o scădere a concentraţiei de dioxid de carbon cu 21%.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite