Cât au costat catastrofele naturale şi dezastrele provocate de om în primul semestru al anului în curs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Catastrofele naturale şi dezastrele provocate de om s-au soldat cu peste 5.000 de morţi şi dispăruţi generat, precum şi cu pierderi economice în valoare de 39,7 miliarde de euro în primele şase luni ale anului 2019, arată un studiu al companiei de asigurări Swiss Re.

Majoritatea pierderilor suferite în primul semestru al anului în curs provin din furtuni şi inundaţii, precizează compania elveţiană într-un raport consultat de AFP.

Catastrofele naturale contribuie cel mai mult la aceste pierderi, cu 36 de miliarde de euro. Celelalte 3,7 miliarde de euro rezultă din dezastre provocate de om, precum accidentele industriale. Companiile de asigurări au acoperit doar 17,1 miliarde de euro din aceste pierderi, potrivit Swiss Re.

Cea mai gravă catastrofă naturală a fost ciclonul Idai, care a provocat moartea a peste 1.000 de persoane în patru ţări din Africa: Mozambic, Malawi, Zimbabwe şi Madagascar.

Primul semestru din 2019 „a arătat din nou deficitul de protecţie existent în ţările emergente“, a declarat Martin Bertogg, responsabil de riscuri în caz de catastrofe la Swiss Re.

Totuşi, pierderile înregistrate în primele şase luni ale lui 2019 sunt mai mici în comparaţie cu media pierderilor pentru aceeaşi perioadă din ultimii zece ani.

Anul trecut, de exemplu, pierderile erau estimate la 45,9 miliarde de euro pentru aceeaşi perioadă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite