Casa Albă trimite un portavion în apropierea Peninsulei Coreene, pe fondul tensiunilor cu Phenianul

Casa Albă trimite un portavion în apropierea Peninsulei Coreene, pe fondul tensiunilor cu Phenianul

Grupul militar naval Carl Vinson sosind la Singapore/Foto: US Navy

Pentagonul va desfăşura un grup de nave militare, ce include portavionul USS Carl Vinson, în Pacificul de Vest, în apropierea Peninsulei Coreene, pe fondul intensificării îngrijorărilor cu privire la programele militare ale Coreei de Nord, anunţă Reuters, citând un oficial american.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul militar naval, ce pe lângă portavionul USS Carl Vinson include două crucişătoare şi un grup de distrugătoare, se va deplasa de la Singapore, unde a sosit în urmă cu două zile, spre Peninsula Coreeană, conform informaţiilor oferite de oficialul american, ce a dorit să rămână anonim.

„Credem că o prezenţă militară sporită în zonă este necesară”, a susţinut sursa oficială.

Recent, oficialii nord-coreeni au indicat un posibil test al unei rachete balistice inter-continentale, iar analiştii au considerat că data de 15 aprilie drept o posibilitate, fiind aniversarea a 105 ani de la naşterea fondatorului ţării.

La începutul acestei săptămâni preşedintele american Donald Trump i-a cerut public preşedintelui chinez, Xi Jinping, să ia măsuri pentru a opri programul nuclear nord-coreean, ameninţând cu acţiuni unilaterale din partea Statelor Unite în caz contrar. Vineri, NBC News a anunţat că printre măsurile propuse de către Consiliul Naţional de Securitate de la Casa Albă se numără şi reamplasarea de focoase nucleare în Coreea de Sud. Totuşi, opţiunile preferate par a fi non-militare, concentrându-se pe presiuni diplomatice asupra Chinei, chiar dacă loviturile militare directe nu sunt excluse din start.

În răspunsul la atacul asupra Siriei de vineri, autorităţile de la Phenian au lăsat să se înţeleagă că sunt hotărâte să continue dezvoltarea programelor militare.

„În acelaşi comportament arogant de super-putere, Statele Unite agresează doar ţări fără arme nucleare iar administraţia Trump nu face excepţie. Realitatea de azi ne arată că trebuie să ţinem piept acestei puteri şi dovedeşte de un milion de ori că decizia de a dezvolta un program nuclear de descurajare a fost corectă”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe nord-coreean, citată de agenţia de presă KCNA.

Coreea de Nord a întreprins 5 teste nucleare, dintre care două doar anul trecut, şi informaţiile sunt că se pregătesc de al şaselea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: