Canada: Patru persoane au fost împuşcate, două fiind rănite grav, la parada de celebrare a echipei de baschet Toronto Raptors

Canada: Patru persoane au fost împuşcate, două fiind rănite grav, la parada de celebrare a echipei de baschet Toronto Raptors

Mii de fani adunati sa sarbatoreasca victoria echipei Toronto Raptors FOTO AFP

Patru persoane au fost împuşcate în Toronto, la parada de celebrare a titlului NBA câştigat de echipa locală de baschet Toronto Raptors, a informat poliţia, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mii de fani ai sportului au umplut centrul oraşului, în piaţa Nathan Phillips. La un moment dat s-au auzit împuşcături iar mai multe persoane au fugit pentru a se adăposti. Evenimentul a fost întrerupt, organizatorii încercând să calmeze oamenii.

Premierul Justin Trudeau era pe scena instalată în Piaţa Nathans Phillips atunci când au apărut informaţiile legate de focurile de armă trase în mulţime şi o filmare arată că s-a creat o busculadă, însă prim-ministrul canadian a rămas pe scenă.

Trei persoane au fost arestate. Autorităţile au cerut publicului să trimită imagini de la eveniment pentru a ajuta investigaţia.
 
Poliţia a informat pe Twitter că niciuna dintre victime nu are răni care le-ar pune în pericol viaţa, dar două persoane au fost rănite grav.
 
Poliţia a precizat şi că a găsit două arme la faţa locului.
 
Până la două milioane de fani au participat conform estimărilor la celebrările Toronto Raptors.
 
Raptors, singura echipă canadiană din campionatul de baschet din SUA – NBA – au câştigat campionatul după ce au învins joi în finală pe Golden State Warriors şi au devenit astfel singura echipă canadiană care câştigă titlul NBA.
 
Primarul din Toronto, John Tory, a afirmat că este „dezamăgit” că evenimentul a fost umbrit de incidentul cu împuşcăturile. Jucătorii Toronto Raptors au participat la paradă, mergând printre oameni în  autocare deschise.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: