Canada interzice exportul mai multor medicamente către Statele Unite, inclusiv pentru tratarea COVID-19

Canada interzice exportul mai multor medicamente către Statele Unite, inclusiv pentru tratarea COVID-19

FOTO Arhivă

Ministerul candian al Sănătăţii a anunţat sâmbătă o interdicţie de export pentru mai multe medicamente către Statele Unite, inclusiv pentru cele utilizate în tratarea COVID-19, boala provocată de noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această interdicţie este impusă într-un moment în care o iniţiativă cu privire la importul de medicamente, promovată de preşedintele în exerciţiu Donald Trump pentru a scădea preţurile, intră în vigoare luni în Statele Unite.

Noua măsură va permite posibilitatea de a aduce de pe piaţa canadiană în Statele Unite anumite medicamente eliberate pe bază de reţetă, a explicat ministrul canadian al Sănătăţii într-un comunicat.

„Orice adoptare de către industrie ar exacerba problema actuală a penuriei de medicamente în Canada”, se menţionează în comunicatul preluat de AFP.

„Sistemul nostru de îngrijire a sănătăţii este un simbol al identităţii noastre naţionale şi intenţionăm să îl protejăm”, a subliniat ministrul canadian al Sănătăţii, Patty Hajdu.

Canada este o piaţă mică, ce reprezintă 2% din vânzările mondiale de medicamente, în comparaţie cu 44% cât reprezintă Statele Unite. În Canada, 68% din medicamente sunt achiziţionate din străinătate, notează AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările