Camion cu ajutoare incendiat la frontiera dintre Venezuela şi Columbia

Camion cu ajutoare incendiat la frontiera dintre Venezuela şi Columbia

FOTO AFP

Un camion cu ajutoare umanitare a fost incendiat sâmbătă la frontiera dintre Venezuela şi Columbia, în timpul unei intervenţii a poliţiei şi armatei venezuelene cu scopul de a bloca un convoi, a declarat deputata din opoziţia venezueleană Gaby Arellano, relatează AFP.

”Oamenii sunt pe cale să protejeze încărcătura din primul camion şi să se păzească ajutorul umanitar, pe care (preşedintele Nicolas) Maduro, dictatorul, a cerut să-l incendieze”, a declarat pentru presă Gaby Arellano, care se afla în apropierea Podului Santander, care marchează frontiera cu Columbia, unde au loc ciocniri.
 
 
 
Pe de altă parte, venezueleni au sărit să salveze cutii cu alimente şi medicamente din camioane în flăcări, blocate pe pod la frontiera între Columbia şi Venezuela, relatează The Associated Press.
 
 
O coloană de fum se ridica deasupra Podului Francisco de Paula Santander, în timp ce oameni dădeau din mână în mână cutii pe care le-au scos din vehiculele în flăcări.
 
Un martor ocular, Fernando Flores, care s-a prezentat drept un parlamentar din Ecuador, a declarat că membri ai Gărzii Naţionale venezuelene Bolavariane au incendiat camioanele imediat ce acestea au intrat pe teritoriul venezuelean, la ordinul preşedintelui venezulean Nicolas Maduro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: