Cămile „confuze” din cauza ninsorii în Arabia Saudită. Furtuni de zăpadă în deşertul Tabuk şi Orientul Mijlociu

Cămile „confuze” din cauza ninsorii în Arabia Saudită. Furtuni de zăpadă în deşertul Tabuk şi Orientul Mijlociu

Cămile în deşertul Tabuk din Arabia Saudită Foto captură You Tube

Furtuni de zăpadă şi ninsori abundente s-au abătut peste mai multe ţări din Orientul Mijlociu de la Arabia Saudită la Siria şi Liban. Locuitorii din Arabia Saudită au distribuit imagini cu cămilele „confuze” din pricina fulgilor de zăpadă, scrie Newsweek.

Imagini cu cămile suprinse de furtuni de zăpadă în deşertul Tabuk din Arabia Saudită au fost distribuite larg pe reţelele de socializare.
 
 
Turişti din Emiratele Arabe Unite au sosit în acest oraş pentru a se bucura de ninsoare care nu este una neobişnuită în regiunea muntoasă din împrejurimi, dar imaginea contrastează puternic cu condiţiile de climă uscată deşertică din regiune.
 
 
 
Miercuri autorităţile saudite au emis avertizări de vreme rea - furtuni cu tunete, ninsoare şi vânt puternic în aproape toată ţara. Experţii saudiţi în materie de climă spun că în regiunea Tabuk linia de zăpadă va coborî la 1.000 de metri.
 
 
În luna ianuarie, o pătură groasă de zăpadă a acoperit provincia 'Asir, situată la sud de oraşul saudit Mecca, de-a lungul coastei Mării Roşii. A fost un fenomen climatic care a adus zăpadă aici pentru prima dată în 50 de ani.
 
Săptămâna aceasta în nordul Iordaniei stratul de zăpadă a fost de 20 de centrimetri în timp ce capitala a fost afectată de grindină, ploaie îngheţată şi ninsoare. Fenomenele extreme au dus la închiderea şcolilor, universităţilor şi centrelor de vaccinare.
 
Furtuna Joyce s-a abătut asupra Iordaniei şi Libanului cu rafale de 100 de kilometri pe oră.
 
În Siria ninsorile abundente au format un strat de zăpadă de 15 centimentri, în timp ce la Damasc au avut loc primele fenomene de grindină, zăpadă şi ploaie îngheţată din acest an.
 
În Israelul vecin, miercuri, poliţia a închis şoseaua care leagă oraşele Tel Aviv şi Ierusalim din cauza ninsorilor puternice.
 
Ninsori au fost şi în anumite regiuni ale Turciei şi în nord-estul Libiei. Luna trecută, în Sahara algeriană temperaturile au scăzut sub 0 grade Celsius, în timp ce în oraşul alegerian Aïn Sefra a nins, pentru doar a patra oară în patru decenii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările