British Airways a suspendat pentru şapte zile toate cursele spre Cairo

British Airways a suspendat pentru şapte zile toate cursele spre Cairo

Aeronavă British Airways

Compania aeriană British Airways şi-a suspendat toate cursele către Cairo pentru şapte zile. Într-o declaraţie, reprezentanţii companiei afirmă că măsura a fost adoptată pentru evaluarea condiţiilor de securitate din Cairo, adăugând că aranjamentele privind securitatea zborurilor pe toate aeroporturile din lume sunt revizuite în mod constant.

 
"Revizuim în mod constant aranjamentele noastre de securitate la toate aeroporturile noastre din întreaga lume şi am suspendat zborurile către Cairo timp de şapte zile ca măsură de precauţie pentru a permite o evaluare ulterioară", se spune în declaraţie.
 
Compania aeriană a adăugat că nu va opera niciodată o aeronavă cât timp nu este în siguranţă.
 
Când i s-a solicitat mai multe detalii despre motivul pentru care au fost suspendate zborurile şi ce aranjamente de securitate a revizuit, o purtătoare de cuvânt a companiei a răspuns: "Nu discutăm niciodată chestiuni de securitate".
 
Trei surse de securitate aeroportuare egiptene au declarat pentru Reuters că personalul britanic a verificat securitatea la aeroportul din Cairo miercuri şi joi. Nu au furnizat detalii suplimentare.
 
Foreign Office, ministerul de externe britanic, sfătuieşte să se evite toate călătoriile cu avionul către şi dinspre staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, cu excepţia celor esenţiale, dar nu a emis avertismente similare pentru călătorii cu avionul în şi din Cairo.
 
Serviciul de Informaţii de Stat din Egipt nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: