Boeing este gata pentru a încerca modelul 787 Dreamliner

Boeing este gata pentru a încerca modelul 787 Dreamliner

Noul model, Boeing 787 Dremliner, ar putea decola pe 14 decembrie

Constructorul de avioane american Boeing a anunţat miercuri că zborul de încercare pentru noul său model de avion, Boeing 787, supranumit 'Dreamliner', nu este decât o chestiune de ore, aeronava având deja plinul făcut şi urmând să fie supusă unei ultime serii de teste înainte de prima sa decolare, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

'Am făcut deja plinul', a declarat pentru AFP Yvonne Leach, purtător de cuvânt al companiei.

Ultimele teste de rezistenţă 'statică' a fuselajului au avut loc luni, urmând ca rezultatele să fie analizate înainte de a se da undă verde zborului de încercare. Studiul acestor rezultate va dura aproximativ 12 zile.

Agenţia de presă Dow Jones Newswires a avansat miercuri ipoteza că mult aşteptatul zbor ar putea avea loc între 14 şi 22 decembrie, însă reprezentanţii Boeing au refuzat să comenteze pe această temă.

'Nu suntem presaţi de timp şi ne dorim ca testele să fie bine făcute', a precizat un alt purtător de cuvânt, Mary Hanson.

În afară de testele statice, avionul mai este supus unor teste asupra motoarelor, a sistemelor electronice şi hidraulice, şi a sistemului de aer condiţionat. De asemenea, avionul a trecut cu succes testele de rulare lentă şi rapidă şi pistă.

În cazul în care totul ve merge bine, Boeing va începe livrările noilor 787 'Dreamliner' către companiile aeriane care au înregistrat deja comenzi, la sfârşitul anului 2010, cu o întârziere de doi ani şi jumătate faţă de orarul stabilit iniţial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările