Boeing a fost dat în judecată de un colectiv de piloţi. Acuzaţia adusă constructorului de avioane în cazul 737 MAX

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boeing 737 MAX FOTO EPA-EFE
Boeing 737 MAX FOTO EPA-EFE

Veştile rele continuă să vină pentru Boeing. Peste 400 de piloţi au dat în judecată compania aeriană, acuzând-o de „ascunderea fără precedent a defectelor de proiectare“ în cazul avionului 737 MAX, relatează ABC News.

Peste 400 de piloţi au format un colectiv şi au dat în judecată Boeing, reproşându-i faptul că a ascuns defectele de proiectare întâlnite la avionul comercial 737 MAX.

Prima audiere în cadrul acestui proces va avea loc pe 21 octombrie, la Chicago, oraşul în care se află sediul social al constructorului american de avioane.

Piloţii cer la rândul lor să fie indemnizaţi, la fel ca familiile celor 346 de victime ale celor două avioane 737 MAX prăbuşite în doar şase luni.

Aceasta este ultima acţiune în justiţie intentată împotriva Boeing, dar prima lansată de piloţi.

În martie, avioanele Boeing 737 MAX au fost lăsate la sol în Statele Unite, apoi în lumea întreagă, după prăbuşirea unui avion de acest tip al companiei Ethiopian Airlines. 157 de persoane au murit în urma acestui accident, produs la 10 martie în apropiere de aeroportul din Addis Abeba. În octombrie 2018, o altă aeronavă 737 MAX, aparţinând companiei Lion Air, a căzut în Marea Java, accidentul soldându-se cu 189 de morţi.

Grupul Boeing a recunoscut recent faptul că a greşit când a instalat un sistem de avertizare defect în cabina avioanelor 737 MAX.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite