Biden, îngrijorat de conflictul din Gaza, reafirmă „dreptul Israelului de a se apăra împotriva Hamas”, într-o discuţie cu Netanyahu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden FOTO EPA-EFE
Joe Biden FOTO EPA-EFE

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite, purtat sâmbătă o discuţie telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, în cadrul căreia şi-a exprimat înrijorarea cu privire la continuarea escaladării conflictului din Gaza, dar a reiterat sprijinul pentru „dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor Hamas”.

Preşedintele Biden şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la „siguranţa jurnaliştilor” după ce o lovitură a armatei israeliene a distrus o clădire cu 13 etaje din Gaza în care se afla sediul mai multor trusturi de presă internaţionale, inclusiv sediul agenţiei americane AP, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

„Preşedintele şi-a reafirmat sprijinul ferm pentru dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor cu rachete ale Hamas şi ale altor grupări teroriste din Gaza” şi ”a condamnat aceste atacuri aleatorii asupra oraşelor din Israel”, arată comunicatul

Liderul de la Casa Albă „şi-a exprimat, de asemenea, profunda îngrijorare cu privire la violenţa în cadrul comunităţile din Israel. El a lăudat declaraţiile prim-ministrului şi ale altor lideri care se opun unor astfel de acţiuni de ură”. Biden a „remarcat, de asemenea, că actuala fază a conflictului a costat în mod tragic viaţa unor civili israelieni şi palestinieni, inclusiv a unor copii”.

Preşedintele american şi-a exprimat, în final, „sprijinul pentru măsuri ce permit poporului palestinian să se bucure de demnitate, securitate, libertate şi oportunităţi economice pe care le merită şi şi-a afirmat sprijinul pentru soluţia celor două state”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite