Biciuirea, abolită într-o ţară care a înregistrat anul trecut un număr record de execuţii

Biciuirea, abolită într-o ţară care a înregistrat anul trecut un număr record de execuţii

FOTO australiafirstparty.net

Arabia Saudită a eliminat flagelarea ca formă de pedeapsă, informează Reuters, referindu-se la un document difuzat de instanţa superioară din acest regat ultraconservator.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit deciziei instanţei, flagelarea, o pedepsă aplicată mai ales în Antichitate şi Evul Mediu, va fi înlocuită cu închisoarea sau amenzi.

„Decizia este o extindere a reformelor în domeniul drepturilor omului introduse sub conducerea regelui Salman şi a directei supravegheri a prinţului moştenitor al Coroanei Mohammad Bin Salman”, se arată în documentul citat.

Aflată în căutare de noi resurse financiare, Arabia Saudită s-a lansat în ultimii ani într-un proces de deschidere şi relaxare a unor norme sociale.

Totuşi, petele negre persistă, regatul fiind criticat pentru bilanţul său negru în ceea ce priveşte drepturile omului. Abdallah al-Hamdan, un important activist local, a murit recent în închisoare, potrivit unui ONG. Anul trecut, Arabia Saudită a înregistrat un nou record de execuţii - 184. Potrivit „The Independent”, Arabia Saudită a efectuat peste 800 de execuţii de la venirea la putere a regelui Salman, la 23 ianuarie 2015.

Cel mai sumbru capitol al duoului format din regele Salman şi prinţul moştenitor Mohammad rămâne asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, torturat şi ucis la Istanbul de un comando special trimis de la Riad.

Turcia a dechis la sârşitul lui martie un proces in acest caz, chemând în judecată 20 de suspecţi şi emiţând mandate de arestare pe numele lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările