Berlinul, "foarte îngrijorat" cu privire la reformele politice din România

Berlinul este "foarte îngrijorat" cu privire la reformele politice din România şi are "îndoieli serioase cu privire la legitimitatea lor", a declarat vineri, într-o conferiţă de presă obişnuită, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului German, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Aşa cum ştiţi, fără îndoială, Guvernul Ponta a întreprins modificări la legea Curţii Constituţionale", a explicat purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel. "Este un demers faţă de care Guvernul federal este foarte îngrijorat", a adăugat Seibert.

"Noi avem convingerea că independenţa şi capacitatea de acţiune a Curţii Constituţionale române nu trebuie să fie puse în discuţie", a precizat el, insistând atât asupra necesităţii păstrării echilibrului puterilor în România, cât şi asupra independenţei necesare fiecăreia dintre aceste puteri.

"Într-adevăr, Guvernul federal are îndoieli importante cu privire la legitimitatea măsurilor adoptate de Guvernul Ponta", a mai declarat Seibert.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările