Berlinul nu va participa la intervenţia militară din Siria

Berlinul nu va participa la intervenţia militară din Siria

Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle

Ministrul german de Externe Guido Westerwelle a exclus o participare germană la o intervenţie militară în Siria, într-un interviu de presă din care au fost publicate fragmente vineri, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu ni s-a cerut" o asemenea participare şi „nu o luăm în calcul", a declarat ministrul pentru cotidianul regional german Neue Osnabrücker Zeitung, într-un interviu care urmează să fie publicat sâmbătă.

Guvernul german a anunţat, totuşi, încă de luni, că va aproba o reacţie internaţională împotriva regimului lui Bashar al-Assad. Acest lucru a fost confirmat în mai multe rânduri, săptămâna aceasta, de cancelarul Angela Merkel.

Însă plana îndoiala asupra unei eventuale participări germane, chiar şi minime.

„Insistăm ca (membrii) Consiliui de Securitate al ONU să ajungă la o poziţie comună şi ca activitatea inspectorilor ONU să se încheie cât mai rapid posibil", a declarat şeful diplomaţiei germane, citat într-un comunicat emis de publicaţie înainte de apariţie.

Joi, cancelarul german Angela Merkel a insistat ca membrii Consiliului de Securitate al ONU să studieze raportul inspectorilor asupra presupusei utilizări de arme chimice lângă Damasc, după ce a discutat la telefon cu preşedintele american Barack Obama şi preşedintele rus Valdimir Putin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: