Benjamin Netanyahu susţine că serviciile israeliene au ajutat la dejucarea a zeci de atentate în Europa

Benjamin Netanyahu susţine că serviciile israeliene au ajutat la dejucarea a zeci de atentate în Europa

Benjamin Netanyahu, premierul israelian Foto: EPA

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat, în cadrul unei întâlniri la Ierusalim cu ambasadorii NATO, că serviciile secrete israeliene au contribuit la dejucarea „a zeci de atacuri teroriste majore în Europa“, unele implicând aviaţia civilă, relatează „Times of Israel“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Unele (dintre acestea) ar fi putut fi atacuri în masă, de cel mai grav tip, niciodată întâlnit în Europa - şi chiar mai rău de atât, întrucât ar fi implicat aviaţa civilă. Israelul a împiedicat asta şi, ca urmare, a ajutat la salvarea a numeroşi europeni“, a spus el.
 
Însă Netanyahu nu a oferit alte informaţii cu privire la aceste atacuri dejucate, cum ar fi cele privind locurile în care acestea ar fi urmat să aibă loc sau când anume au fost ele împiedicate.
 
În cursul întâlnirii cu ambasadorii NATO, Netayahu a insistat asupra contribuţiei Israelului la securitatea tuturor membrilor alianţei prin implicarea sa în lupta împotriva islamismului radical.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: