Benjamin Netanyahu se va întâlni cu Putin la Moscova săptămâna viitoare

Benjamin Netanyahu se va întâlni cu Putin la Moscova săptămâna viitoare

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova pe 27 februarie, a informat biroul premierului joi, discuţiile concentrându-se probabil pe situaţia din Siria, scrie Reuters.

Cei doi lideri aveau programată o întâlnire în această săptămână, însă întâlnirea a fost amânată, fără un motiv oficial. La acel moment, Netanyahu şi Putin urmau să discute despre situaţia din Orientul Mijlociu, inclusiv despre Siria.
 
Forţele aeriene israeliene au atacat în repetate rânduri ceea ce au numit ca fiind ţinte iraniene în Siria şi cele ale forţelor aliate, printre care şi Hezbollah.
 
Raidurile aeriene au cauzat tensiuni între Israel şi Rusia, care alături de Iran este principalul aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.
 
Oificiali israelieni au vorbit în trecut despre un posibil acord cu Rusia sub care se vor angaja ca raidurile aeriene să nu îl afecteze pe Assad iar Rusia ar promite să limiteze influenţa Iranului în apropierea graniţei cu Israel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: