Bărbatul care sfidează moartea: un australian a supravieţuit celui de-al doilea atac al unui rechin alb

Bărbatul care sfidează moartea: un australian a supravieţuit celui de-al doilea atac al unui rechin alb

Un scafandru australian a supravieţuit celui de-al doilea atac al unui rechin. FOTO: International Fishing News

Un scafandru a fost muşcat de un rechin în timp ce se afla în apele de pe coasta de sud-est a Australiei. Bărbatul a supravieţuit celui de-al doilea atac al unui rechin în ultimii nouă ani, deşi statisticile indică o probabilitate foarte redusă a unui al doilea incident.

Ştiri pe aceeaşi temă

Greg Pickering, în vârstă de 55 de ani, făcea scufundări într-o zonă numită Poison Creek, în apropiere de oraşul Esperance din vestul Australiei, când a fost fosta atacat de un rechin alb uriaş, potrivit bănuielilor autorităţilor. Acesta a fost supus unei operaţii, în prezent fiind în afara pericolului.

Incidentul de marţi a fost cel de-al doilea căruia i-a supravieţuit Pickering. Australianul  s-a mai aflat între colţii unui rechin în 2004, când a fost muşcat de picior în timp ce făcea scufundări în apropierea oraşului Cervantes din statul Australia de Vest.

În cadrul unui interviu acordat de pe patul de spital, în 2004, australianul a susţinut că incidentul nu-l va opri să-şi reia scufundările. „Un astfel de accident se întâmplă odată la 34 de ani. Înclin să spun că sunt puţine şanse să mi se mai întâmple o dată”, a zis la acea vreme Pickering.

În urma celui de-al doilea atac, scafandrul a suferit răni în zona capului şi  a feţei. Oficialii au transmis că autorităţile caută presupusul rechin pentru a-l ucide.

Prezenţa rechinilor este comună în apele ce înconjoară Australia, deşi accidentele mortale sunt rare, aproximativ un caz pe an, potrivit datelor din ultimele cinci decenii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările