Bărbat executat şi crucificat la Mecca în pline tensiuni saudito-canadiene pe tema drepturilor omului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În pline tensiuni diplomatice cu Canada pe tema drepturilor omului, autorităţile saudite au executat şi crucificat miercuri un bărbat acuzat de furt şi omor.

Un bărbat din Myanmar a fost executat şi crucificat miercuri, la Mecca. Execuţia sa a avut loc în baza unei decizii a Curţii Supreme şi aprobării regelui.

Elias Abulkalaam Jamaleddeen, bărbatul executat, a intrat în vizorul justiţiei saudite în urma unor acuzaţii potrivit cărora a intrat în casa unei femei şi a ucis-o prin înjunghiere. El a mai fost declarat vinovat de furt de arme şi tentativă de omor asupra unui bărbat. Această tentativă a avut loc după ce a intrat în casa bărbatului respectiv în scopul de a-i viola soţia, relatează Saudi Press Agency, potrivit Bloomberg.

Acest tip de execuţie este rar în Arabia Saudită, fiind înregistrat ultima dată în 2010, notează sursa citată.

Actul survine pe fondul unor critici ale Canadei la adresa Arabiei Saudite pe tema drepturilor omului şi izbucnirii unei crize diplomatice între cele două ţări.

Arabia Saudită a anunţat luni că a decis să-l expulzeze pe ambasadorul canadian la Riad şi să „îngheţe“ orice relaţii comerciale cu Canada. De asemenea, a suspendat acordarea de burse pentru Canada şi transferurile de pacienţi către această ţară din America de Nord.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite