Avion cu 157 de oameni la bord, prăbuşit în Etiopia: primele imagini de la locul impactului. „Viteza verticală era instabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/ Ethiopian Airlines
FOTO Facebook/ Ethiopian Airlines

Un zbor Ethiopian Airlines, către Nairobi, s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, cu 149 de pasageri şi 8 membri ai echipajului la bord, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene pentru Reuters. Pasagerii proveneau din 35 de ţări.

UPDATE Dintre cele 157 de persoane care au murit în accidentul aviatic de duminică, din Etiopia, 150 erau din 35 de ţări, conform unui bilanţ anunţat de Ethiopian Airlines. Cele mai multe victime sunt din Kenya (32), relatează presa internaţională, potrivit News.ro.

Lista naţionalităţilor victimelor accidentului:

Africa: Kenya 32 de persoane, Etiopia 9, Egipt 6, Maroc 2, Djibouti 1, Mozambic 1, Rwanda 1, Sudan 1, Somalia 1, Togo 1, Uganda 1, Nigeria 1

America de Nord: Canada 18, SUA 8

Asia: China 8, India 4, Indonezia 1, Nepal 1

Europa: Italia 8, Franţa 7, Marea Britanie 7, Germania 5, Slovacia 4, Rusia 3, Austria 3, Suedia 3, Spania 2, Polonia 2, Belgia 1, Irlanda 1, Norvegia 1, Serbia 1

Orientul Mijlociu: Israel 2, Arabia Saudită 1, Yemen 1

Una dintre victime avea paşaport ONU.

UPDATE Un parlamentar din Slovacia a anunţat că soţia sa şi cei doi copii erau la bordul aeronavei care s-a prăbuşit, potrivit Associated Press.

Anton Hrnko a anunţat „cu un regret profund” că soţia sa Blanka, fiul Martin şi fiica Michala se numără printre cei 157 de oameni care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de lângă Addis Abeba, duminică dimineaţă. 

UPDATE CEO-ul companiei aeriene a vizitat locul prăbuşirii şi, în cadrul unei conferinţe de presă, le-a spus reporterilor că pilotul a raportat dificultăţi tehnice, potrivit CNN. El a precizat că nu se ştie, deocamdată, dacă a fost o aterizare forţată sau o prăbuşire. 

„Încă nu am determinat cauza. Dar era un avion nou, la manşa căruia se afla un pilot experimentat, cu peste 8.000 de ore de zbor. Verificările de rutină nu au indicat existenţa unor probleme“, a precizat Tewolde GebreMariam. 

„Datele de pe site-ul Flightradar24 arată că viteza verticală a fost instabilă după decolare“, a transmis pe Twitter compania suedeză de urmărire a zborurilor.

UPDATE Cele 157 de persoane care se aflau la bordul avionului companiei Ethiopian Airlines care s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, în Etiopia, au pierit în accident.

Avion prabusit Etiopia FOTO AFP

„Nu există supravieţuitori la bordul avionului, care transporta pasageri din 35 de ţări,” a transmis Radiodifuziunea Etiopiană, citând o sursă neindentificată din cadrul companiei aeriene, potrivit Reuters. Printre cei decedaţi se numără etiopieni, americani, canadieni, francezi, chinezi, egipteni, suedezi, britanici şi olandezi.

Avion Ethiopian Airlines prabusit FOTO Twitter

Zborul ET 302 s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Debre Zeyit (Bishoftu), la 62 de kilometri sud-est de capitala Addis Abeba, a declarat compania, confirmând faptul că aeronava era un Boeing 737 MAX 8. 

Avionul a părăsit aeroportul Bole din Addis Abeba la 8:38, înainte de a pierde legătura cu turnul de control doar câteva minute mai tâzriu, la 8:44.

„Operaţiuni de căutare şi salvare sunt în desfăşurare şi nu avem informaţii confirmate în legătură cu supravieţuitori sau victime,” a precizat compania aeriană într-un comunicat.

Biroul premierului le-a transmis condoleanţe familiilor celor care erau la bordul avionului prin intermediul reţelei Twitter.

Boeing 737 MAX 8 care s-a prăbuşit este acelaşi tip de avion ca cel al companiei indoneziene Lion Air care a căzut în mare în octombrie 2018, la 13 minute după ce a decolat de la Jakarta. 189 de persoane au murit atunci. 

Ultimul accident grav de avion al companiei Ethiopian Airlines este cel al avionului Boeing 737 MAX 8 care a explodat după ce a decolat din Liban în 2010. Cei 83 de pasageri şi şapte membri ai echipajului au murit. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite