Aviaţia israeliană atacă în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Aviaţia israeliană a efectuat bombardamente în Siria pentru a împiedica o forţă iraniană să lanseze un atac cu drone „kamikaze“ în nordul Israelului, a anunţat armata israeliană în noaptea de sâmbătă spre de duminică, potrivit AFP.

Aviaţia israeliană a oprit o tentativă a forţelor Quds, unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei din Iran, de a ataca în nordul Israelului cu drone „kamikaze încărcate cu explozibili“, a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Raidul preventiv al aviaţiei israeliene a avut loc la Aqraba, în apropiere de Damasc, capitala Siriei. A vizat „mai multe ţinte teroriste şi instalaţii militare aparţinând Quds, precum şi unor miliţii şiite“, potrivit purtătorului de cuvânt.

Armata israeliană a blocat joi o primă tentativă de a lansa un atac cu drone, a spus purtătorul de cuvânt, fără a oferi detalii.

O sursă militară de la Damasc a confirmat raidul israelian, precizând că apărarea antiaeriană siriană a intrat sâmbătă seară în alertă.

La câteva ore de la anunţul aviaţiei israeliene, mişcarea şiită libaneză Hezbollah, care luptă împreună cu Qods în Siria de partea preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a informat că o dronă israeliană a căzut şi că o a doua a explodat în apropiere de sol, duminică dimineaţă, la Dahieh, o suburbie a oraşului Beirut.

Israelul a efectuat sute de atacuri în Siria de la începutul războiului în această ţară în 2011, cele mai multe fiind îndreptate împotriva unor ţinte iraniene sau ale Hezbollah, potrivit statului evreu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite