Avertisment de la OMS: Tinerii nu sunt invincibili în lupta cu coronavirusul; toate categoriile de vârstă pot face forme grave

Avertisment de la OMS: Tinerii nu sunt invincibili în lupta cu coronavirusul; toate categoriile de vârstă pot face forme grave

OMS „Tinerii nu sunt invincibili în lupta cu coronavirusul“

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia asupra cazurilor recent studiate care arată că pot exista infecţii severe la toate categoriile de vârst, inclusiv la tineri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că nu numai bătrânii şi persoanele cu comorbidităţi sunt vulnerabile în faţa noului coronavirus. Cazurile recent studiate arată că pot exista infecţii severe la toate categoriile de vârstă. 

Maria Van Kerkhove, expert OMS:  „Tinerii nu sunt invincibili. Acest virus care produce COVID-19 poate provoca infecţii şi o formă gravă a bolii la oameni din toate categoriile de vârstă. Ceea ce ştim din datele culese din mai multe ţări, printre care China, Statele Unite, Italia, Iran, Coreea de Sud şi Japonia, este că acest virus poate provoca o boală uşoară, poate provoca o formă moderată - în cazul oamenilor care fac pneumonie, dar nu au nevoie de oxigenare suplimentară, dar poate provoca şi boala severă, critică şi care îi poate ucide pe unii oameni. În cazul copiilor, rapoartele pe care le-am primit din mai multe state arată că majoritatea copiilor care sunt infectaţi fac o formă uşoară a bolii. Avem, însă, şi rapoarte care descriu o infecţie severă şi în rândul copiilor”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările