Avertisment al preşedintelui Conferinţei de Securitate de la München: „Ordinea mondială se destramă“

Avertisment al
preşedintelui
Conferinţei de Securitate de la München: „Ordinea mondială se destramă“

Wolfgang Ischinger, preşedintele Conferinţei de Securitate de la Muenchen

„Ordinea mondială se destramă“, a avertizat preşedintele Conferinţei de Securitate de la München, vineri, cu o săptămână înainte de începerea evenimentului într-un context marcat de suspendarea Tratatulul dintre Statele Unite şi Rusia privind forţele nucleare intermediare (INF)

Ştiri pe aceeaşi temă

Ideea unei ordini internaţionale bazate pe reguli comune şi pe o structură globală ordonată va putea fi cu greu menţinută, este de părere Wolfgang Ischinger.

În opinia sa, rivalitatea dintre superputeri se va acutiza tot mai mult, transmite agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

Ischinger şi-a arătat regretul mai ales faţă de încetarea Tratatului INF, calificând-o drept „o tragedie pentru ordinea de securitate europeană“.

Circa 100 de miniştri şi 40 de şefi de stat sau de guvern sunt aşteptaţi la Conferinţa de Securitate de la München, programată în perioada 15-17 februarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: