Autoritatea Palestiniană va prelua controlul total asupra Fâşiei Gaza până la 1 decembrie

Autoritatea Palestiniană va prelua controlul total asupra Fâşiei Gaza până la 1 decembrie

Autoritatea palestiniană va prelua controlul total al Fâşiei Gaza, în prezent în mâinile Hamas, până la 1 decembrie 2017, în urma acordului semnat joi de mişcarea islamistă şi rivalul său Fatah, a anunţat guvernul egiptean, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor surse palestiniene, gruparea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza şi mişcarea Fatah din Cisiordania au convenit să predea guvernului palestinian de unitate responsabilitatea controlului asupra punctului de trecere a frontierei Rafah. Punctul de frontieră va fi operat de Gărzile prezidenţiale, informează Reuters.
 
Hamas şi Fatah, condusă de preşedintele Mahmoud Abbas, se angajează să "ajute guvernul unitatii (...) să-şi exercite deplin responsabilităţile în gestionarea Fâşiei Gaza, cum este cazul şi în Cisiordania", până la această dată, potrivit unui comunicat difuzat la Cairo.
 
Un purtător de cuvânt al grupului militant palestinian Hamas a declarat că aceasta a ajuns la o înţelegere cu grupul rival, Fatah. Cele două părţi au purtat discuţii în Egipt. Hamas a controlat Fâşia Gaza din 2007, în timp ce Fatah a avut sub control Cisiordania.
 
Egiptul joacă un rol de mediator în efortul de reconciliere între cele două mişcări palestiniene. 
citeste totul despre: