Australia menţine strategia de carantină strictă, în ciuda protestelor violente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimele zile au avut loc proteste, unele violente, în mai multe oraşe din ţară, poliţia efectuând numeroase arestări. FOTO EPA-EFE
În ultimele zile au avut loc proteste, unele violente, în mai multe oraşe din ţară, poliţia efectuând numeroase arestări. FOTO EPA-EFE

Prim-ministrul australian Scott Morrison a declarat că strategia de carantină strictă va rămâne în vigoare, în ciuda protestelor din ţară, până ce rata de vaccinare în rândul populaţiei va fi de cel puţin 70%, informează The Guardian.

Australia a înregistrat duminică 914 noi cazuri de infecţie cu varianta Delta, un nou record, după 894 de contaminări confirmate sâmbătă.

„Nu puteţi să trăiţi cu carantină veşnic şi, la un moment dat, va trebui să faceţi acea schimbare de direcţie şi asta va fi făcută la 70%”, a spus Morrison într-un interviu acordat Australian Broadcasting Corporation.

Faptul că guvernul s-a bazat pe carantină şi pe măsuri dure privind trecerea graniţei, în timp ce campania de vaccinare a trenat, a stârnit multă frustrare în rândul cetăţenilor.

Statul Victoria se află în prezent în a şasea perioadă de carantină de la începutul pandemiei, în timp ce carantina impusă în Sydney, aflat în New South Wales, a fost prelungită de curând până la finalul lunii septembrie.

În ultimele zile au avut loc proteste, unele violente, în mai multe oraşe din ţară, poliţia efectuând numeroase arestări.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite