Aterizare de urgenţă a unui Airbus A320 cu 172 de oameni la bord, în Siria, după ce ar fi scăpat la limită de a fi lovit de apărarea antiaeriană siriană, anunţă Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bombardier rusesc SU-24M decolează de a baza aeriana avion Hmeymim  în octombrie 2015 Foto EPA EFE (ARHIVA)
Un bombardier rusesc SU-24M decolează de a baza aeriana avion Hmeymim  în octombrie 2015 Foto EPA EFE (ARHIVA)

Ministerul rus al Apărării anunţă că un avion de pasageri airbus A 320, cu 178 de oameni la bord, a aterizat de urgenţă la baza aeriană siriană Khmeimim, operată de Rusia, după ce apărarea antiaeriană siriană aproape că ar fi lovit aeronava civilă.

Avionul de pasageri încerca să aterizeze la Damasc, dar ministerul rus al Apărării nu a dat detalii despre compania aeriană căreia îi aparţine avionul sau aeroportul de pe care a decolat către Damasc.

Potrivit Hotnews.ro, care citează agenţia Ria, apărarea aeriană siriană încerca să respingă un atac israelian în apropiere de Damasc.

Un purtător de cuvânt al armatei ruse a declarat că patru avioane de luptă F-16 israeliene au tras opt rachete aer-sol către suburbiile Damascului, dar nu au intrat în spaţiul aerian sirian. Oficialul a mai declarat că ar fi devenit o obişnuinţă ca israelienii să folosească aeronave civile drept scut pentru avioanele de luptă contra sistemelor siriene de apărare antiaeriană.

Baza aeriană Khmeimim, aflată la sud de oraşul Latakia, este operată în prezent de Rusia, fiind „centru strategic al intervenţiei armatei ruse în războiul civil sirian“, potrivit RT.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite