Atentat sinucigaş comis de o femeie kurdă împotriva jihadiştilor din Statul Islamic

Atentat sinucigaş comis de o femeie kurdă împotriva jihadiştilor din Statul Islamic

Tânăra Arin Mirkan este prima femeie kurdă care comite un atentat sinucigaş FOTO Inquisitr.com

O femeie care ar fi unul dintre comandanţii Unităţii de protecţie a poporului kurd (YPG) a pătruns duminică într-un bastion al grupării Stat Islamic de la periferia de est a oraşului sirian Kobane, unde s-a aruncat în aer, relatează The Independent, în ediţia online.

Femeia, identificată drept Arin Mirkan pe reţelele de socializare, a comis primul atac sinucigaş al unei femei kurde. Rami Abdurrahman, fondatorul şi directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului, a declarat pentru The Independent că "nu poate confirma numărul exact" al militanţilor SI ucişi în acest atac, dar 27 de combatanţi au murit în confruntările de duminică.

Combatanţii kurzi care încearcă să preia din nou controlul oraşului Kobane, populat în majoritate de kurzi, cer muniţie şi armament greu, afirmând că atacurile aeriene au făcut prea puţin pentru a stăvili avansul SI.

"Doar raidurile aeriene nu sunt soficiente pentru a înfrânge SI la Kobane", a declarat Idris Nassan, un purtător de cuvânt al luptătorilor kurzi. "Ei asediazã oraşul pe trei fronturi, iar avioanele de vânătoare nu pot pur şi simplu să lovească fiecare combatant SI de pe teren".

"De fiecare dată când se apropie un avion, ei îşi părăsesc poziţiile din câmp deschis, se împrăştie şi se ascund. Avem cu adevărat nevoie de sprijin terestru. Avem nevoie de armament greu şi muniţie pentru a rezista şi a-i învinge", a declarat el.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: