Atentat în faţa unui restaurant din Kabul: 14 persoane au murit, printre aceştia fiind trei angajaţi ai ONU şi un reprezentant al FMI

Atentat în faţa
unui restaurant din Kabul: 14 persoane au murit, printre aceştia fiind trei
angajaţi ai ONU şi un reprezentant al FMI

Forţele de ordine afgane s-au deplasat repede la locul indicentului. FOTO: Reuters

Cel puţin 14 persoane au fost ucise în urma unui atentat sinucigaş comis vineri de insurgenţii talibani în faţa unui restaurant din Kabul, printre aceştia numărându-se trei angajaţi străini ai ONU şi un reprezentant al FMI, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful poliţiei din capitala Afganistanului, Mohammad Zahir a fost oficialul care a confirmat decesul celor 14 persoane: „Au fost trei terorişti-kamikaze. Din nefericire, alte 14 persoane, inclusiv străini, au murit în atentat”.

Un alt oficial afgan a declarat că un kamikaze s-a aruncat în aer în faţa restaurantului în timp ce alte două persoane au intratat în local pentru a-şi detona centurile.

Atacul a vizat un restaurant frecventat mai ales de diplomaţi şi persoane din afara Afganistanului din rândul agenţiilor umanitare.

Reprezentanţii diplomatici britanici au afirmat că un conaţional al lor a fost ucis de explozi, iar demersul pentru aducerea trupului său în Marea Britanie va începe în cel mai scurt timp.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi directorul general al FMI, Christine Lagarde, au declarat că au murit trei angajaţi ai ONU şi un reprezentant al FMI în Afganistan.

Ban Ki-moon a condamnat atentatul spunând că „aceste atacuri care vizează civilii sunt inacceptabile şi reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internaţional”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: