Atacuri la moschei sunnite din Irak, un muezin fiind ucis

Atacuri la moschei sunnite din Irak, un muezin fiind ucis

Moscheea din Hilla, distrusă

Explozii au avut loc, luni, la două moschei sunnite din Irak, iar muezinul unui alt locaş de cult a fost împuşcat mortal într-o serie de incidente produse la sud de Bagdad, a anunţat poliţia regională, relatează agenţia DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia din provincia Babil a comunicat că un bărbat înarmat neidentificat l-a împuşcat pe un muezin în oraşul Alexandria, situat la aproximativ 40 de kilometri sud de capitală.
 
Cele două moschei au fost aruncate în aer în capitala provinciei Babil, Hilla, exploziile deteriorând casele din apropiere fără însă a provoca daune, potrivit poliţiei.
 
Incidentele nu au fost încă revendicate. 
 
Execuţia în Arabia Saudită a şeicului şiit disident Nimr al-Nimr de sâmbătă a generat o reacţie puternică a personalităţilor şiite politice şi religioase din Irak.
 
Condamnând această execuţie, premierul irakian Haider al-Abadi a spus că "lichidarea personalităţilor opoziţiei va genera şi mai multă distrugere pentru guverne şi oameni".
 
Irakul este deseori ţinta unor atacuri sectare organizate de militanţii rivali sunniţi şi şiiţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările