Atac sinucigaş împotriva unui convoi NATO la Kandahar, soldat cu victime. Talibanii au revendicat atentatul

Atac sinucigaş împotriva unui convoi NATO la Kandahar, soldat cu victime. Talibanii au revendicat atentatul

Aeroportul din Kandahar

Un atac sinucigaş cu bombă a vizat miercuri un convoi militar al trupelor NATO în provincia Kandahar din sudul Afganistanului. Talibanii au revendicat atentatul soldat cu victime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a produs în apropierea aeroportului din Kandahar, în zona Shor Andam din districtul Daman, la trecerea unui convoi cu militari străini, a precizat pentru DPA Haji Agha Lali Dastgiri, membru al consiliului provinciei. 
 
Reprezentanţii NATO spun că s-ar fi înregistrat mai multe victime, după ce un atacator sinucigaş s-a detonat în apropierea unui convoi de trupe internaţionale de lângă aeroportul din Kandahar.
 
 ”Încercăm să adunăm informaţii suplimentare în cel mai scurt timp posibil şi vom publica mai multe detalii în momentul potrivit”, se arată într-un comunicat al coaliţiei militare condusă de NATO.

Conform purtătorului de cuvânt al poliţiei provinciale, Zia Durrani, „o maşină-capcană a intrat într-un convoi al forţelor externe în jurul prânzului, spre Daman“, în apropierea aeroportului din Kandahar. „Nu avem alte detalii deocamdată“, a adăugat el.

Responsabilitatea atacului a fost revendicată de talibani, purtătorul de cuvânt al acestora, Qari Yosuf Ahmadi, precizând că atacul s-a produs în apropierea bazei forţei de reacţie rapidă afgane în zona Shor Andam. 
 
Aeroportul din Kandahar găzduieşte o importantă bază militară a trupelor internaţionale care sprijină forţele de securitate afgane. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările