Atac cu rachete în Bagdad. Au fost vizate Zona Verde, unde sunt sediile ambasadelor, şi o bază militară americană, la 80 de kilometri de capitală

Atac cu rachete în Bagdad. Au fost vizate Zona Verde, unde sunt sediile ambasadelor, şi o bază militară americană, la 80 de kilometri de capitală

Ambasada SUA în Irak, aflată în Zona Verde din capitala irakiană Foto EPA EFE

Un atac cu rachete a avut loc sâmbătă seară în Bagdad, capitala Irakului. Zona Verde, foarte bine păzită şi unde au sediul mai multe misiuni diplomatice, inclusiv Ambasada SUA, a fost ţintită. O bază aeriană aflată la circa 80 de kilometri de capitala irakiană, unde sunt staţionate trupe americane, a fost de asemenea atacată. Nu există informaţii despre morţi, dar cel puţin cinci oameni ar fi fost răniţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe rachete au lovit în Bagdad şi în împrejurimi, sâmbătă seară, potrivit Armatei irakiene, informează DW.com.
 
Unele rachete au căzut în cartierul Jadriya şi în Zona Verde, unde se află clădiri guvernamentale şi sediile mai multor misiuni diplomatice străine, inclusiv Ambasada SUA, care a fost atacată marţi de mii de combatanţi şi partizani pro-Iran din Irak .
 
Tirurile de rachetă au ţintit şi baza aeriana Balad, aflată la 80 de kilometri nord de Bagdad, care găzduieşte trupe americane. Forţe de securitate au declarat pentru AFP că drone de supraveghere au fost trimise în aer deasupra bazei pentru a identifica locul din care sunt trase rachetele.

AFP transmite că au fost trase două rachete de tip Katiuşa asupra bazei.
 
Armata irakiană a anunţat că „nu există pierderi de vieţi omeneşti“.
 
Surse din poliţie au declarat pentru Reuters că cinci oameni au fost răniţi de mortiere în cartierul Jadriya, care este aproape de Zona Verde.
 
Atacul de sambătă seară vine după ce, vineri, generalul iranian Qasem Soleimani a fost ucis într-un atac efectuat de o dronă a SUA, iar Teheranul a anunţat că se va răzbuna. În atac a mai fost ucis şi generalul irakian Abou Mehdi al-Mouhandis, şeful operaţional al Hachd al-Chaabi, coaliţia paramilitară integrată forţelor de securitate irakiene. Lovitura SUA s-a soldat, în total, cu 10 morţi, cinci iranieni şi cinci irakieni, aflaţi în cele două maşini vizate de drona MQ-9 Reaper
 
 
Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările