Atac cibernetic de amploare împotriva Turciei. Sunt afectate în special serviciile bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deocamdată nu se ştie cine a lansat atacul cibernetic
Deocamdată nu se ştie cine a lansat atacul cibernetic

Serverele de Internet din Turcia sunt supuse începând de luni unui vast atac cibernetic, care a afectat în special serviciile bancare, îngreunând operaţiunile, a anunţat vineri o sursă apropiată Guvernului turc, în timp ce presa scrie că atacul ar putea fi lansat din Rusia, relatează Le Parisien.

Organizaţia neguvernamentală Nic.tr, responsabilă de administrarea adreselor site-urilor de Internet cu numele de domeniu „.tr”, care include ministerele, armata, băncile şi numeroase site-uri comerciale, a precizat că ofensiva provine din „surse organizate” din afara Turciei.

Presa turcă apreciază că acest atac ar putea proveni din Rusia, în condiţiile în care Moscova şi Ankara traversează o gravă criză diplomatică de când aviaţia turcă a doborât un bombardier rusesc la frontiera siriană, pe 24 noiembrie.

De asemenea, presa turcă aminteşte că grupul de hackeri Anonymous a declanşat un război digital împotriva Turciei. „Turcia susţine Daech (gruparea Stat Islamic-n.r.), cumpărând petrol şi îngrijindu-i combatanţii (...). Dacă nu încetaţi sprijinul pentru Daech, vom continua cu atacuri cibernetice împotriva Turciei”, a scris grupul de hackeri într-un comunicat recent.

Ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor, Binali Yildirim, a evocat o situaţie „îngrijorătoare” şi a cerut consolidarea măsurilor de securitate, pe care le consideră „insuficiente”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite