Atac cu „ambulanţă capcană“ la Kabul: cel puţin 63 de morţi şi peste 151 de răniţi

Atac cu „ambulanţă capcană“ la Kabul: cel puţin 63 de morţi şi peste 151 de răniţi

Cel puţin 63 persoane au fost ucise şi alte aproximativ 151 au fost rănite după o puternică explozie la Kabul, în apropierea sediului Ministerului de Interne, relatează Reuters şi AFP. Talibanii au revendicat atacul de astăzi cu „ambulanţă capcană“.

UPDATE Bilanţul atacului de la Kabul a crescut la 63 de morţi şi 151 de răniţi, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii din Afganistan, relatează AFP.

O ambulanţă capcană a explodat în capitala afgană, nu departe zona unde se află sediile mai multor ambasade străine şi clădiri guvernamentale. 
 
Conform unui raport provizoriu dat de mass-media afgane, cel puţin 17 oameni au murit şi 110 au fost răniţi.
 
Potrivit unor oficiali, citaţi de BBC News, explozia a avut loc în apropiere de fosta clădire a Ministerului de Interne, care se află în apropiere de birourile Uniunii Europene şi Înaltului Consiliu pentru Pace.
 
„Peste 50 de răniţi au fost transportaţi la spitalul de urgenţă. Este un masacru“, a anunţat pe Twitter organizaţia italiană Emergency citându-l pe coordonatorul său Dejan Panic. Potrivit martorilor, explozia s-a produs în cartierul în care se află birouri ale Ministerului de Interne afgan şi ale UE.
Nivelul de alertă este extrem la Kabul, în special în centrul capitalei şi în cartierul diplomatic, unde majoritatea ambasadelor şi instituţiilor străine au fost plasate în "lock down" (ieşiri interzise).
 
Atacul cu „ambulanţă capcană“ de astăzi a fost revendicat de talibani şi a avut loc în ciuda operaţiunii anti-talibani declanşată de armata afgană susţinută de americani.
 
Forţele afgane au ucis 15 militanţi talibani şi au distrus multe dintre ascunzătorile acestora în cursul unei operaţiuni majore care are loc în prezent la Ghazni, estul Afganistanului, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează Xinhua.
 
„Forţele naţionale de apărare şi securitate (ANDFS) au lansat o operaţiune militară vineri la Nani, Nawghai, Mangoor şi Qarabaghi, la periferia capitalei provinciale Ghazni“, a declarat şeful poliţiei provinciale, generalul Mohammad Zaman citat de Xinhua.
 
Ciocniri au izbucnit în câteva state pentru a opune rezistenţă operaţiunii în care au fost ucişi 15 militanţi talibani şi alţi 20 răniţi, dar nu a fost rănit niciun membru al ANDSF, a adăugat el, precizând că operaţiunea va continua pentru îndepărtarea totală a militanţilor din zonă.
 
ANDSF şi forţele coaliţiei conduse de SUA au continuat operaţiunile pe teritoriul Afganistanului, dar militanţii atacă din când în când interese ale guvernului afgan din provincii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările