Atac armat la o şcoală din Mexic: un elev de 11 ani şi-a ucis profesorul şi a rănit mai mulţi colegi. Câte arme avea asupra lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
captura

Un elev de 11 ani a deschis focul într-o şcoală din nordul Mexicului, ucigând un profesor şi rănind cel puţin şase alte persoane înainte de a se sinucide, a relatat BBC.

Incidentul s-a petrecut vineri, în jurul orei locale 09:00, la şcoala privată „Colegio Cervantes” din oraşul Torreón, în statul Coahuila. Băiatul ar fi cerut să meargă la toaletă, iar după 15 minute de absenţă, profesorul s-a dus să verifice dacă acesta se simţea bine. Băiatul a revenit în clasă trăgând focuri de armă, care au făcut mai multe victime, potrivit BBC.

Printre cei răniţi se numără cinci elevi şi un profesor de educaţie fizică. Victimele se află la spital, în afara pericolului. 

Motivele pentru care copilul a recurs la acest gest nu sunt clare. Deşi rata criminalităţii din Mexic este în creştere,  atacurile armate şcolare sunt un eveniment rar. 

Primarul Jorge Zermeño a declarat că băiatul, al cărui nume nu a fost furnizat presei, era descris ca un elev bun, locuia cu bunica sa şi avea un comportament normal. Acesta avea asupra lui două arme în timpul atacului, pe care nu se ştie cum le-a obţinut, a adăugat acesta.

Înainte de a deschide focul le-ar fi spus unor colegi: ”Azi este ziua.”, a relatat Miguel Angel Riquelme, guvernatorul din Coahuila, potrivit CNN. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite