Asalt asupra Ministerului Comunicaţiilor din Kabul: focuri de armă şi explozii

Asalt asupra Ministerului Comunicaţiilor din Kabul: focuri de armă şi explozii

Ministerul Comunicatiilor din Kabul, Afganistan FOTO AFP

O deflagraţie a avut loc în centrul capitalei afgane Kabul şi atacatori neindentificaţi au intrat în clădirea cu mai multe etaje, care găzduieşte Ministerul Comunicaţiilor, unde au început să se lupte cu forţele de ordine, potrivit unor oficiali citaţi de The Guardian.

Focuri de armă au fost auzite de către martori în Kabul, sâmbătă, dar zona din jurul atacului a fost înconjurată de către forţele de securitate şi nimeni nu are voie să pătrundă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi, a confirmat faptul că au fost trase focuri de armă în jurul Ministerului de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, dar nu a oferit alte detalii.

Atacul a urmat unei perioade de câteva luni de relativ calm în Kabul, care a coincis cu discuţiile dintre SUA şi oficiali talibani, ce au deschis calea pentru negocieri formale de pace pentru a pune capăt războiului de 17 ani din Afganistan.

Un oficial de securitate, care a refuzat să-şi dezvăluie numele, a spus că explozia iniţială pare să fi fost cauzată de un atac sinucigaş cu bombă la intrarea în minister. Nu există o confirmare oficială din partea poliţiei afgane şi niciun grup militant nu a revendicat atacul.

Un martor citat de către postul de televiziune Tolo News a spus că atacatorii păreau să lupte cu forţele de securitate, la primul etaj al sediului ministerului.

Explozia din una dintre zonele comerciale principale ale oraşului, a avut loc, de asemenea, în apropiere de hotelul bine păzit Serena, unul dintre puţinele hoteluri din Kabul care încă mai sunt folosite de către vizitatori.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: