Arme destinate rebelilor sirieni, confiscate la bordul unui vapor interceptat în Marea Mediterană

Autoritățile libaneze au descoperit arme la bordul unui vapor interceptat în Marea Mediterană. Mitralierele, explozibilul, obuzele, rachetele și lansatoarele de rachetă erau destinate, potrivit unor surse din serviciile de securitate, rebelilor sirieni, notează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nava Lutfallah II se îndrepta spre orașul Tripoli, aflat în nordul Libanului, când a fost interceptată și dusă în portul Selaata, la nord de Beirut, pentru a fi inspectată.

Aflată sub pavilion Sierra Leone, nava a plecat din Libia, cu escală în portul egiptean Alexandria, au adăugat sursele citate de Reuters.

Autoritățile siriene au afirmat în repetate rânduri că din Liban sunt aduse ilegal arme în sprijinul rebelilor care încearcă să înlăture de la putere regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

În orașul libanez Tripoli au avut loc mai multe manifestații în sprijinul celor care protestează față de regimul Assad.

În martie 2011, în Siria a izbucnit o revoltă fără precedent, care, treptat, s-a militarizat în faţa represiunii sângeroase desfăşurate de regim.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului, organizație neguvernamentală, în cele 13 luni de conflict s-au înregistrat 11.100 de morţi.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările