Armata SUA a publicat imagini noi cu atacul purtat de iranieni împotriva unei baze americane ca represalii faţă de uciderea generalului Soleimani VIDEO

Armata SUA a publicat imagini noi cu atacul purtat de iranieni împotriva unei baze americane ca represalii faţă de uciderea generalului Soleimani VIDEO

Atac al armatei iraniene împotriva bazei Al Asad Captură YouTube

Armata SUA a publicat imagini noi cu atacul purtat de iranieni la 8 ianurie 2020 ca represalii faţă de uciderea generalului Qassem Soleimani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noile imagini au fost difuzate în cadrul emisiunii „60 minutes”, difuzată duminică pe CBS. Luni, Armata SUA a publicat o variantă mai lungă şi mai detaliată a atacului.

Imaginile, surprinse de o dronă, arată cum mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune ţintesc la 8 ianuarie baza aeriană Al Asad.

Situată în centrul Irakului, baza Ayn Al Asad găzduieşte trupe americane şi britanice.

Generalul Soleimani a fost ucis la 3 ianuarie 2020, la Bagdad, de o dronă americană lansată din ordinul fostului preşedinte american Donald Trump.

La acea vreme, Qassem Soleimani era comandatul Forţei Qods, însărcinată cu operaţiuni externe în cadrul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran. Soleimani era considerat totodată arhitectul strategiei de influenţă a Iranului în Orientul Mijlociu.

Gardienii Revoluţiei au reacţionat pe 8 ianuarie, lansând între 10 şi 15 rachete balistice către Al Asad şi Irbil. Atacul, denumit „Operaţiunea Martirul Soleimani”, s-a soldat cu circa 100 de răniţi în rândul militarilor americani prezenţi în bază.

La începutul acestui an, ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a promis din nou că moartea generalului va fi răzbunată într-o zi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările