După ce a anunţat că trupele au intrat în Gaza, armata israeliană s-a răzgândit. Bombardamentele intense au continuat în cursul nopţii VIDEO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rachete Gaza / FOTO EPA-EFE
Rachete Gaza / FOTO EPA-EFE

După ce a anunţat că militari israelieni au pătruns în Fâşia Gaza, Armata Israelului a revenit asupra informaţiei, spunând că niciun soldat israelian nu se află pe teritoriul enclavei momentan, atacurile artileriei fiind desfăşurate de pe teritoriul Israelului.

UPDATE: Chiar dacă o invazie cu trupe terestre nu s-a materializat, armata israeliană a crescut intensitatea bombardamentelor asupra Fâşiei Gaza în această noapte.

UPDATE: Armata israeliană a revenit în mod oficial asupra declaraţiei iniţiale conform căreia soldaţii israelieni ar fi intrat în Gaza.

„Clarificare: nu există în prezent trupe ale IDF (n.red. Forţele de Apărare Israeliene) în interiori Fâşiei Gaza. Forţele aeriene şi terestre continuă cu lovtiruile asupra ţintelor din Gaza”, a transmis armata.

UPDATE: Corespondentul Al Jazeera a transmis că, cel puţin momentan, soldaţii israelieni nu au pătruns în Gaza. Este neclară deocamdată semnificaţia mesajului postat de armata Israelului mai devreme. 

Anshel Pffeffer, jurnalist al publicaţiilor Haaretz şi Economist, a anunţat pe Twitter: „Armata israeliană spune acum, după o serie de informări contradictorii făcute în ultimele ore, că nu există niciun soldat israelian în interiorul Fâşiei Gaza în acest moment. Înţelegeţi din asta ce vreţi”.

Între timp, schimburile de rachete peste graniţă între Hamas şi Israel continuă.

Ştire iniţială

„Aviaţia israeliană şi trupele terestre desfăşoară un atac în Fâşia Gaza”, a anunţat armata Israelului, pe Twitter.

Conform informaţiilor transmise de Reuters, în ciuda anunţului armatei, deocamdată artileria israeliană îşi desfăşoară operaţiunile de pe teritoriul Israelului. Locuitorii din nordul Fâşiei Gaza, din apropierea graniţei cu Israelul, nu au confirmat până acum prezenţa soldaţilor israelieni în interiorul enclavei.

Deocamdată nu este clar dacă operaţiune anunţată de armata israeliană este o invazie la scară largă, ori doar un atac concentrat al forţelor terestre asupra unor puncte fortificate ale Hamas.

În cursul zilei de joi, armata israeliană şi-a concentrat forţele (două unităţi de infanterie şi una de blindate) în apropierea graniţei cu Gaza. Cel puţin 7.000 de soldaţi în rezervă au fost chemaţi la arme. Joi seară, trei rachete au fost lansate din Liban în Marea Mediterană, spre coasta de nord a Israelului.

În timp ce israelienii şi grupurile militante din Fâşia Gaza îşi încrucişează rachetele, palestinienii  simt că nu au mai unde să fugă, blocaţi pe o fâşie de pământ aglomerată şi încercuită. Cel puţin 103 palestinieni au murit până acum în urma violenţelor, dintre care 27 erau copii şi cel puţin alţi 530 au fost răniţi. Şapte persoane au murit în Israel.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite