Armata israeliană: Aproximativ 3.000 de rachete au fost lansate într-o săptămână din Gaza către Israel

Armata israeliană: Aproximativ 3.000 de rachete au fost lansate într-o săptămână din Gaza
către Israel

Sistemul „Domul de Fier”, activat pentru respingerea unei rachete lansate de Hamas FOTO EPA-EFE

Aproximativ 3.000 de rachete au fost lansate în mai puţin de o săptămână din Fâşia Gaza către Israel, a indicat, duminică, armata israeliană, care conduce atacuri în enclava palestiniană, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

De luni seară, de când au început ostilităţile, „Hamas atacă foarte intens în focuri repetate”, a declarat generalul Ori Gordin într-un interviu cu jurnaliştii. 

„Mai mult de 1.000 de rachete care trebuiau să cadă în zone locuite au fost interceptate” de luni, a afirmat Ministrul Apărării, Benny Gantz, pe Twitter. 

Armata a trasnmis dimineaţă că a ţintit 90 de poziţii ale Hamas şi ale Jihadului Islamic, două grupări armate în enclavă, în ultimele 24 de ore în Gaza.                

Domiciliul lui Yahya Sinouar, liderul politic al Hamas din teritoriul palestinian, a fost distrus de unul dintre aceste atacuri israeliene. Nu se ştie dacă acesta se afla în locuinţă. 

Potrivit autorităţilor locale, atacurile israeliene au provocat 181 de morţi, între care 52 de copii, şi peste 1.200 de răniţi în Fâşia Gaza, sub blocadă israeliană de aproape 15 ani.                

În Israel, 10 persoane, între care un copil şi un soldat, au fost ucise de tiruri de rachetă lansate din enclava palestiniană.                

Acest nou conflict a început ca răspuns la barajul de rachete al Hamas către Israel, lansate în „solidaritate” cu manifestanţii palestinieni şi sute de palestinieni răniţi în confruntări cu Poliţia israeliană în Ierusalimul de Est.                

La originea violenţelor, ameninţarea cu expulzarea de familii palestiniene în favoarea coloniştilor israelieni din acest sector palestinian ocupat de Israel de mai mult de 50 de ani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările