Armata egipteană a început atacul împotriva militanţilor islamici din Sinai

Armata egipteană
a început atacul împotriva militanţilor islamici din Sinai

Ofensiva în Sinai a început. FOTO: AP

Armata egipteană a lansat sâmbătă o ofensivă majoră împotriva forţelor de opoziţie din Sinai, potrivit agenţiei de ştiri BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Martorii oculari au declarat pentru BBC că tancuri, vehicule blindate şi trupe, susţinute de elicoptere Apache, au atacat militanţii în oraşele aflate de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza.

Conform unui lider tribal din acea zonă, operaţiune este cea mai mare de acest gen din ultimii ani care vizează Sinaiul.

Un reprezentant al Armatei care a furnizat informaţii pentru Associated Press, sub protecţia anonimatului, a declarat că forţele armate „curăţa” zonele din Sinai unde  acţionează militanţii islamici. De asemenea, un alt reprezentant al autorităţilor egiptene a declarat că zeci de insurgenţi au fost ucişi sau răniţi.

În această regiune au avut loc atacuri frecvente asupra forţelor de securitate şi asupra conductelor de petrol începând cu revolta care l-a îndepărtat pe fostul preşedinte Hosni Mubarak în 2011.

Tot sâmbătă, soldaţii egipteni au descoperit explozivi pe o linie de cale ferată din apropiere de Canalul Suez, potrivit agenţiei publice de ştiri a ţării magrebiene.

Joi, o explozie puternică l-a vizat pe ministrul de Interne, Mohamed Ibrahim, în momentul în care acesta părăsea locuinţa sa pentru a merge la muncă. Reprezentantul egiptean nu a fost rănit, în autorităţile spun că a existat o altă victimă a exploziei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările