Armata americană a început retragerea din Siria. Coaliţia împotriva Statul Islamic confirmă informaţia

Armata americană a început retragerea din Siria. Coaliţia împotriva Statul Islamic confirmă informaţia

Clădirea Pentagonului, sediul central al Departamentului american al Apărării FOTO Arhivă

Coaliţia de luptă împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic, aflată sub comandamentul Statelor Unite, a confirmat informaţia cu privire la începerea retragerii armatei americane din Siria, dezvăluită de CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coaliţia a „început procesul retragerii voluntare din Siria. Din motive de securitate operaţională, nu vom detalia calendarul, localizările sau mişcările de trupe“, a declarat colonelul Sean Ryan, citat de Reuters.

Donald Trump a anunţat la 19 decembrie retragerea celor 2.000 de militari americani desfăşuraţi în Siria, luându-şi prin surprindere aliaţii. De atunci, administraţia de la Washington încearcă să-şi reasigure partenerii, promiţând continuarea luptei contra Statului Islamic în regiune.

Citând un oficial din administraţia Trump, CNN a relatat joi că Statele Unite au început să-şi retragă echipamentele militare din teritoriul sirian.

Calendarul retragerii trupelor americane din Siria nu este încă definitivat, notează AFP.

John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, a afirmat duminica trecută, la Ierusalim, că procesul trebuie să asigure apărarea Israelului şi a altor aliaţi ai Statelor Unite din regiune.

Joi, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a evitat să dea detalii despre calendarul repatrierii trupelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: