Arma mai puţin secretă a lui Benjamin Netanyahu: fiul său, Yair, cel mai mare apărător al liderului israelian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benjamin Netanyahu si Yair Netanyahu FOTO Arhiva
Benjamin Netanyahu si Yair Netanyahu FOTO Arhiva

Yair Netanyahu este cel mai mare apărător al tatălui său şi transmite mesaje pe Twitter care par a avea scopul de a înfuria stânga politică. „Să-l numeşti trol sau agent provocator ar însemna să-l subestimezi“, a scris un editorialist liberal.

În ultimele luni, Yair Netanyahu, fiul în vârstă de 27 de ani al premierului israelian Benjamin Netanyahu, a devenit un reprezentant important şi uneori controversat al tatălui său, stârnind câteodată comparaţii cu Donald Trump Jr.

În decembrie, el a petrecut patru nopţi însoţindu-şi părinţii la inaugurarea preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro - şi a fost ţinta discuţiile înapoi acasă pentru că a avut de plătit 2.500 de dolari la hotelul Hilton din Copacabana.

În martie, el a mers cu tatăl său la Washington şi a vorbit la un eveniment destinat tinerilor lideri, de la conferinţa Comitetului pentru Afacerile Externe ale Israelului, unde tatăl său a avut un discurs în deschiderea evenimentului.

Mai recent, Yair a fost la Washington joi, unde s-a întâlnit cu Katrina Pierson, un consilier important în campania de realegere a preşedintelui Trump.

Netanyahu junior a ajuns în atenţia publică şi în timpul campaniei electorale din Israel, atunci când i-a reproşat preşedintelui Reuven Rivlin că apără drepturile civile ale cetăţenilor arabi, după ce Netanyahu senior a spus că Israelul „nu este un stat pentru toţi cetăţenii săi“, ci statul-naţiune al poporului evreu.

În timp ce Rivlin participa la ceremonia de înmormântare a soţiei sale, Yair Netanyahu a preluat pe contul său de Twitter o postare satirică în care Rivlin era acuzat de ipocrizie în ceea ce priveşte apărarea statului de drept.

Roger Alpher, editorialist pentru cotidianul liberal Haaret care i-a atenţionat pe israelieni să nu-l subestimeze pe fiul premierului, a scris că Yair Netanyahu devine „o vedetă online“.

Yair locuieşte cu părinţii săi la locuinţa ofciaială a prim-ministrului din Ierusalim. Din informaţiile cunoscute, el nu a avut un loc de munca până acum, cu excepţia unei perioade scurte în care a fost director de social media pentru un ONG care oferea consiliere juridică victimelor terorismului, care la concediat în martie din cauza comentariilor referitoare la Rivlin.

La sfârşitul lui mai, înaintea alegerilor europarlamentare, Yair Netanyahu a scris pe Twitter: „Mult noroc lui Viktor Orban, Nigel Farage, Matteo Salvini şi Geert Wilders“, aceştia fiind reprezentanţi ai extremei-drepte din Ungaria, Marea Britanie, Italia, Olanda.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite