Arabia Saudită lansează un proiect turistic de anvergură: Un lanţ de 50 de insule va fi transformat într-o imensă staţiune balneară de lux

Arabia Saudită lansează
un proiect turistic de anvergură: Un lanţ de 50 de insule va fi transformat
într-o imensă staţiune balneară de lux

Marea Roşie FOTO La Depeche

Arabia Saudită a anunţat marţi lansarea unui proiect turistic de anvergură care constă în transformarea a aproximativ 50 de insule din Marea Roşie într-o staţiune balneare de lux.

Ştiri pe aceeaşi temă

Staţiunea se va întinde pe o distanţă de 180 de kilometri, între localităţile Amlaj şi Al-Wajh, pe coasta de nord-vest a Arabiei Saudite, dezvăluie agenţia oficială SPA, citată de AFP online.

Primele investiţii vor fi asigurate dintr-un fond public saudit, după care proiectul va fi deschis şi partenerilor internaţionali.

Prima fază a lucrărilor va începe în al treilea trimestru al anului 2019 şi va dura trei ani. Lucrările din această fază prevăd construirea unui aeroport local şi a unor hoteluri şi reşedinţe de lux.

Acest proiect, al cărui cost nu a fost menţionat, se încrie în vastul plan de reforme economice iniţiat de tânărul prinţ moştenitor Mohammad bin Salman Al Saud.

Intitulat „Vision 2030“, acest program este menit diversificării economiei saudite, prea dependente de petrol.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările