Arabia Saudită a decis interzicerea a 50 de prenume

Arabia Saudită a
decis interzicerea a 50 de prenume

Drapelul Arabiei Saudite. FOTO: Le Monde

Autorităţile din Arabia saudită au luat marţi o nouă decizie cu privire la prenumele care pot fi alese de viitorii părinţi din acest stat. 51 de nume se află pe lista numelor de botez interzise de Ministerul de Interne, majoritatea având legătură cu religia sau cultura din statul musulman.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul de Interne din ţara arabă a precizat că toate cele 51 de prenume nu sunt conforme „cu tradiţiile sociale” , „nu sunt adecvate prin respectarea regulilor religioase” sau „au denumire de origine occidentală”. De asemenea, nu sunt permise nici prenumele care pot fi asociate cu anumite personalităţi semnificative ale familiei regale.

Nici un copil născut în Arabia Saudită nu va putea purta numele de botez Malak, a cărui traducere este „înger”, sau Malika („regină”). În plus, un prenume precum Linda, este de asemenea interzis, originea acestuia fiind una occidentală.

Cotidianul francez „Liberation” a constat că bună parte din prenume sunt acelea date mai ales în rândul comunităţii şiite. Este cazul unor nume de botez precum Abdul Nabi - „servitor al Profetului” sau Abdul Hussein – „servitorul Hussein”. Publicaţia franceză explică faptul că în rândul „ortodoxiei sunnite, oamenii pot fi servitorii doar au lui Dumnezeu”.

Cu toate acestea, site-ul Gulf News subliniază că unele nume de botez nu se încadrează în niciuna din categoriile menţionate. Acesta este cazul unor prenume ca Beniamin, conform tradiţiei islamice fiind fiul profetului Iacob şi frate al lui Iosif”.

Lista completă a prenumelor interzise:

Malak, Abdul Ati, Abdul Nasser, Abdul Mosleh, Nabi, Nabiya, Emir, Somu, Al-Mamlaka, Malika, Mamlaka, Tabaraka, Nardin, Maya, Linda, Randa, Basmalah, Tulin, Arm, Narij, Rital, Als, Sandi, Rama, Malin, Elin, Alas, Ainar, Loran, Malkitina, Larin, Kibriyal, Laurin, Benyamin, Naris, Yara, Sitaf, Ailin, Loland, Tilaj, Barah, Abdul Nabi, Abdul Rasool, Djibril, Abdoul Mo’een, Abrar, Milak, Aiman, Bayan, Basile et Rilam. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: