Arabia Saudită, 2013: doi bărbaţi, condamnaţi la biciuire pentru convertirea unei femei la creştinism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai represiv stat din lume în privinţa drepturilor femeilor, Arabia Saudită aplică Sharia în toate instanţele judecătoreşti
Cel mai represiv stat din lume în privinţa drepturilor femeilor, Arabia Saudită aplică Sharia în toate instanţele judecătoreşti

Doi bărbaţi din Arabia Saudită au fost condamnaţi la şase ani de închisoare şi 300 de lovituri de bici, după ce au fost găsiţi vinovaţi de convertirea unei femei la creştinism şi facilitarea fugii ei din conservatorul stat islamic.

Unul dintre bărbaţi este cetăţean libanez şi a primit sentinţa cea mai dură, fiind condamnat la şase ani de detenţie şi 300 de lovituri de bici, în timp ce „complicele“ său saudit va executa doi ani în închisoare şi va fi biciut de 200 de ori, pentru cele două capete de acuzare.

În Arabia Saudită este ilegal ca musulmanii să renunţe la religia lor, precum şi promovarea altor credinţe religioase sau practicarea unei alte religii.

Judecătorii au mână liberă în ceea ce priveşte modul în care decid să interpreteze codul Sharia, după care se aplică normele legii islamice şi nu sunt obligaţi să dea verdictele în funcţie de precedentele existente. Pedepsele corporale, precum şi pedeapsa cu moartea, sunt legale în regatul arab.

„Cea mai îngrozitoare tiranie din toată lumea se află în Arabia Saudită. De ce continuă instanţele saudite să biciuiască oamenii care doresc să practice altă religie decât islamul? Este inacceptabil! Lumea trebuie să se unească şi să lupte împotriva acestei cruzimi“, a declarat un jurnalist american pentru portalul de ştiri YourJewishNews.com

Cazul a fost deschis în 2012, după ce familia femeii s-a plâns că fiica lor a fost „spălată pe creier“ de către colegii ei de la compania de asigurări la care lucra. Aceştia au ajutat-o pe tânără să plece din Arabia Saudită prin Bahrain, cu documente false.  

Femeia, a cărei identitate nu a fost făcută publică, a primit azil politic în Suedia în 2012.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite