Amendă de 230.000 de euro pentru McDonald's după moartea a doi angajaţi într-o ţară din America de Sud

Amendă de 230.000 de euro pentru McDonald's după moartea a doi angajaţi într-o ţară din America de Sud

Restaurant McDonald's FOTO 123 RF

Autorităţile din Peru au aplicat joi o amendă de 230.000 de euro operatorului restaurantelor McDonald's în această ţară din America de Sud, după moartea a doi angajaţi care s-au electrocutat curăţând un aparat de băuturi, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am constatat şase infracţiuni foarte grave, printre care faptul că nu s-a raportat în timp util“ autorităţilor moartea doi angajaţi, a declarat şeful Sunafil, direcţia peruană pentru inspecţia muncii.

„Ţinând cont de aceste fapte grave şi din cauza acumulării unor infracţiuni grave şi foarte grave, Sunafil a propus aplicarea unei amenzi de până la 845.670 soli (230.000 de euro, n. red.) operatorului Arcos Dorados“, a adăugat Juan Carlos Requejo într-o conferinţă de presă susţinută la Lima, capitala Peru.

Inspectorii peruani au stabilit că societatea nu îndeplinea „condiţiile de securitate la locul de muncă“, inclusiv la restaurantul din Lima unde s-a produs accidentul mortal, la 15 decembrie.

Victimele, un adolescent şi o adolescentă de 18 ani, lucrau de şase luni pe tura de noapte.

Adolescenta s-a electrocutat în timp ce spăla un aparat de băuturi. Un coleg s-a electrocutat la rândul lui în timp ce încerca să o salveze.

Arcos Dorados a declarat două zile de doliu şi a dispus închiderea tuturor restaurantelor din ţară.

O anchetă penală a fost deschisă în vederea elucidării circumstanţelor producerii accidentului. Arcos Dorados desfăşoară propria anchetă internă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările