Am fost în USR. Nu mă mai duc

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
USR Diaspora excluderi

Am fost în USR. Pe un afiş. Am fost invitat la o emisune de discuţii politice on-line, de către un grup din Diaspora.

În calitate de jurnalist care scrie de mulţi ani despre românii de pretutindeni şi de profesor de filosofie, specializat în filosofia politică. Politică la o bere se cheamă emisiunea. O discuţie liberă despre Diaspora, în care ar fi fost întrebări pentru mine, dupa ce mă prezentam.

Nu am apucat să particip, pentru că am fost denunţat că duşman politic. A urmat o furtună demnă de PCR. "Tineri" activişti loiali partidului au reclamat că "urma să am acces la informaţii interne". Au lansat ameninţări cu excluderea din partid, pentru cei care m-au invitat. Mi-au făcut dosar de cadre, mi-au inventat funcţii de conducere în PNL. Emisunea a fost anulată. A rămas afişul, dar au rămas şi reclamaţiile. 

Astăzi cei care m-au invitat au fost excluşi din partid. Unul dintre argumente "PNL este principalul nostru duşman". Frumos din partea unui partid care este în coaliţie cu PNL. Una dintre reclamante tocmai a primit o demnitate publică in Guvern. 

Istoria este şi mai urâtă, de fapt. Astăzi au fost excluşi sau suspendaţi din USR, filiala Diaspora, un grup foarte mare din cei care au votat, statutar, revocarea actualului birou politic. Votul lor a fost anulat nestatutar de la Bucureşti. Cartierul Barneşti. Cei revocaţi le-au făcut sesizări, pe care le-au judecat tot ei. Astfel continuă o serie lungă despre care am tot scris, de excluderi şi suspendări a celor votaţi statutar de membrii USR Diaspora ca propuneri parlamentare sau în conducere

Astfel de abuzuri sunt ignorate, în mod ciudat, de restul filialelor partidului. 

Pe mine întâmplarea de astăzi m-a şocat. Este prima dată când simt pe pielea mea delictul de opinie. Văzând înfierarea celor m-au reclamat şi bucuria cu care cereau pedeapsa capitală pentru asta, mi-am dat seama cât de simplu este pentru un sistem totalitar să îşi găsească servitori. Pur şi simplu unii oameni sunt făcuţi pentu asta, se oferă singuri să facă rău altora, să vâneze trădătorii şi deviationistii. 

Nici comuniştii nu pedepseau intenţia de a te întâlni cu cineva străin, dacă nu se materializa. Se interesau, măcar formal, despre ce ai vorbit cu el. 

Dumitru Dobrev, fondator USR şi avocatul acestui partid, până la demisia de zilele trecute, a numit acest moment " Noaptea Sfântului Bartolomeu în USR. Deocamdată în Filiala Diaspora, mîine în toată ţara. În mod normal vocea să ar trebui să fie ascultată în partid. Dar a fost şi el sfâşiat fără nici o jenă, nici faţă de valoarea lui personală şi profesională, nici pentru contribuţia la apariţia şi dezvoltarea USR.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite