Ali Khamenei: Iranul va face „o eroare“ dacă va negocia cu Statele Unite

Ali Khamenei: Iranul va face „o eroare“ dacă va negocia cu Statele Unite

Ayatollahul Ali Khamenei FOTO Arhivă

Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat sâmbătă că ţara sa va comite o „eroare vădită“ dacă va negocia cu Statele Unite, având în vedere că actuala administraţie de la Washington nu este demnă de încredere, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu putem avea încredere în cuvântul şi nici chiar în semnătura americanilor. Prin urmare, negocierile cu America sunt inutile“, a spus Khamenei într-o întâlnire cu reprezentanţi ai diplomaţiei iraniene.

El a pledat în schimb pentru continuarea negocierilor cu Uniunea Europeană. 

Ayatollahul a susţinut totodată ideea preşedintelui Hassan Rouhani cu privire la blocarea tranzitului de petrol în Golful Persic în cazul sistării exporturilor iraniene de petrol în baza sancţiunilor impuse de Statele Unite.

Preşedintele american Donald Trump a decis acum două luni să-şi retragă ţara din acordul nuclear iranian şi să reinstituie sancţiunile împotriva regimului de la Teheran. Uniunea Europeană încearcă să salveze acest acord, care a fost încheiat acum trei ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: