Algeria condamnă doi foşti premieri la noi pedepse de închisoare pentru corupţie

Algeria condamnă doi foşti premieri la noi pedepse de închisoare pentru corupţie

Foto: Arhiva Adevărul

Ambii foşti premieri algerieni au fost implicaţi în cazuri de infracţiuni legate de activităţile societăţii GB Pharma.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul metropolitan din Alger i-a condamnat marţi pe foştii premieri Abdelmalek Sellal şi Ahmed Ouyahia la trei ani de închisoare fiecare pentru încălcarea legii. Acest lucru se precizează în hotărârea instanţei, care este citată de agenţia de presă Algeria Press Service .

Ambii foşti premieri au fost implicaţi în cazuri de infracţiuni legate de activităţile societăţii GB Pharma. Potrivit verdictului, Sellal şi Uyahya au fost găsiţi vinovaţi de corupţie şi abuz în serviciu. Anterior, procurorul general al instanţei menţionate a cerut 10 ani de închisoare pentru doi foşti şefi de guvern în acest caz.

Uyakhya şi Sellal îşi ispăşesc deja pedeapsa. Între sfârşitul anului 2019 şi 2022, aceştia au fost condamnaţi de mai multe ori la diferite pedepse cu închisoarea. Ambii foşti premieri au fost găsiţi vinovaţi de deturnare de fonduri publice, acordare necorespunzătoare a privilegiilor în repartizarea contractelor  publice, abuz de putere şi de funcţie.

În Algeria, din primăvara anului 2019, a fost derulată o campanie anticorupţie la scară largă, în cadrul căreia au fost luaţi în vizor zeci de oficiali de rang înalt (inclusiv foşti şefi de guvern, foşti miniştri), oameni de afaceri şi oligarhi care au ajuns în custodia poliţiei sau direct în închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările