Alegeri prezidenţiale Tunisia: calificat în turul doi, un candidat va continua să îşi convingă alegătorii din spatele gratiilor

Alegeri prezidenţiale Tunisia: calificat în turul doi, un candidat va continua să îşi convingă alegătorii din spatele gratiilor

Simpatizanţi ai lui Nabil Karoui bucurându-se la sediul de campanie pentru accederea în turul doi FOTO EPA-EFE

Calificat în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Tunisia, omul de afaceri Nabil Karoui va fi nevoită să-şi facă în continuare campanie din spatele gratiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

O nouă cerere de eliberare a omului de afaceri Nabil Karoui, aflat în închisoare pentru spălare de bani şi evaziune fiscală, a fost respinsă miercuri, informează AFP.

„Judecătorul a refuzat să decidă, declinându-şi competenţa“, a declarat unul dintre avocaţii lui Karoui, care a depus marţi o cerere de eliberare.

 „Vom face apel“, a adăugat avocatul.

Tribunalul nu a răspuns solicitării AFP cu privire la confirmarea informaţiei.

În vârstă de 56 de ani, Nabil Karoui este una dintre figurile cheie ale peisajului media din Tunisia. El deţine o firmă de publicitate şi un post de televiziune.

Din 2017, este vizat de un dosar pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. A fost arestat la 23 august, în toiul campaniei prezidenţiale pentru turul întâi. Arestarea sa a stârnit întrebări cu privire la instrumentalizarea justiţiei de către politic.

„Este a treia instanţă care îşi declină competenţa“, a deplâns un alt avocat al lui Karoui.

În pofida problemelor cu legea, Karoui nu a renunţat la candidatură. El şi-a făcut campanie prin intermediul postului său de televiziune, Nessma, şi a soţiei sale, Salwa Smaoui. Duminică, a reuşit se intre în turul doi de pe locul doi, cu 15,58% din voturi. În turul doi, care cel mai probabil va avea loc la 6 octombrie, în funcţie de analizarea recursurilor, îl va înfrunta pe profesorul universitar neafiliat politic Kais Saied (18,4% în turul întâi).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: